En lördag i konstens tecken

Ett perfekt lördagsnöje enligt oss på Galleri Ingelas är att spendera den med konst. Konst behöver nämligen inte vara svårt eller krångligt, utan istället kan det vara lätt och väldigt roligt!

För att få dagen att bli extra bra behöver du satsa lite på förberedelser. De är inte många eller svåra, men de höjer dagen flera snäpp, så vi tycker verkligen att du ska avsätta tid till dem. Det första du behöver göra är att leta upp en konstutställning i närheten av där du bor. Det kan vara ett galleri, ett bibliotek, en lada, en ateljé eller ett museum. Platsen i sig är inte viktig, utan bara att det är en utställning

Förberedelserna

När du har hittat en utställning så har du också fått datum för din konstdag. Nästa steg är att susa iväg till biblioteket på en snabb elmoppe och låna hem några konstböcker. Välj böcker av konstnärer som gör dig glad.

Köp hem ingredienser till en riktigt lyxig frukost. Extra god ost, lite färska grönsaker, ett gott surdegsbröd. Kanske yoghurt och granola. Färskpressad juice av något slag. Chiafrön så du kan göra en chiapudding.

Själva lördagen

Ja, eller söndagen, om det råkar vara då konstutställningarna är. Oavsett vilket, börja dagen med en härligt lyxig frukost. Sitt länge vid bordet, ha levande ljus och njut av både kaffe, mat och sällskap.

När du känner dig nöjd med frukosten är det dags att gå över till att bläddra i konstböckerna du har lånat. Kryp upp i soffan och fortsätt dricka kaffe medan du beundrar konstverken och kanske läser lite mer om konstnären själv.

Ta dig sedan till konstutställningen, och fortsätt dagen med att titta på konst på riktigt. Finns det flera utställningar kan du förstås besöka fler än en. Är det andra besökare där kan det vara spännande att tjuvkika på dem och se vad som verkar tilltala dem mest.

Efter utställningarna kan det vara dags för lunch och påfyllning av energi. Välj ett café eller en restaurang som du inte har provat tidigare, och låt lunchen dra ut på tiden. Njut av att sitta och bli serverad, och av att äta mat som någon annan lagat med kärlek och omtanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *