FÅ DINA BARN MER KONSTINTRESSERADE

Konst omger oss i olika former och finns överallt. Ändå är det inte alltid som man uppskattar konst och dina äldre barn kanske heller ännu inte har fått upp ögonen för konstvärlden. Så vad kan du då göra för att dina barn ska gå med på konst öppningarna och även kunna utveckla en uppskattning för ditt intresse?

Vänta tills ditt barn är äldre

Att ta med mindre barn och sparkcyklar på babyland som ditt barn kan förströ tiden med är inget som rekommenderas. Inget konstgalleri kommer att uppskatta att ha ditt barn farande bland alla dyra föremål. Var sak har sin tid och A och O är därför att vänta tills ditt barn är gammalt nog att faktiskt uppskatta konst.

Anmäl ditt barn till en kurs

Intresse kommer oftast också med kunskap. Så att introducera ditt barn till den kreativa världen är någonting som du kan göra och som gör det möjligt för ditt barn att uppskatta konst i ett tidigare skede. Kanske det finns någon form av kreativt skapande som du kan anmäla ditt barn till? Det finns mycket att utveckla och ditt barn kommer också att tacka dig för detta senare.

Ha tålamod och förståelse

Men som förälder är det också viktigt att inse att dina barn inte alltid kommer att uppskatta saker som du gillar att fördriva tiden med. Så om ditt barn tidigt inte visar något intresse för kreativt skapande eller konst, så ha förståelse och låt dem istället satsa på en hobby som de tycker om.