Njut av konstvåren i Stockholm

Vårens och sommarens utbud av utställningar på Stockholms museer ger massor av möjligheter till konstupplevelser. Vi har tittat närmare på tre alternativ här nedanför.

Ett bra sätt att ta sig runt i stan mellan museer och parker är att använda sig av en stilren och snabb elmoped. Det är både smidigt och miljövänligt, och ger dig en helt annan upplevelse av staden än om du hade åkt bil eller buss.

Glöm inte heller bort att njuta av vår-Stockholm genom att sitta i gräset i en park och iaktta människor. Ta med dig en smörgås och en kopp kaffe så har du en perfekt och improviserad picknick.

Kvinnokamp på Hallwylska museet

På Hallwylska museet kan du under våren och sommaren se En kvinnas röst, som är en utställning om kvinnokampen under början av 1900-talet, där det främsta fokuset var kvinnlig rösträtt. Utställningen kretsar kring Ebba von Eckermann, som var med och grundade moderata kvinnoförbundet och även blev dess första ordförande. Utöver detta var von Eckermann engagerad i flera andra förbund som till exempel Fredrika Bremer-förbundet.

I samband med utställningen anordnas även flera seminarier på samma tema under våren, till exempel en teaterkonsert som fokuserar på kvinnans olika roller och om de går att samordna.

Skaparprocessen på Fotografiska

Waldersten All Over är Jesper Walderstens första fotografiska utställning. Här kan du se mer än 250 fotografier och rörliga bilder som beskriver processen bakom skapandet och hur det är att vara människa.

Jesper Waldersten är känd som en av nutidens mest egensinniga konstnärer, med en nattsvart humor och ironi som lyser igenom de flesta av hans verk. Han har genom hela sin karriär jobbat med fotografier men alltså inte ställt ut dem förrän nu.

Tyska reaktioner på industrialismen på Millesgården

I början av 1900-talet gjorde industrialismen ett storstilat intåg i samhället. Detta fick till följd att den yngre generationen konstnärer gjorde uppror mot sina föräldrar och samhället i stort genom det som senare blev känt som expressionismen. Man letade efter ett paradis, främst i naturen och i andra kulturer.

Utställningen på Millesgården är inlånad från Schweiz och Tyskland, och erbjuder verk från exempelvis Emil Nolde och Wassily Kandinsky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *