En konstpromenad låter dig njuta av både vädret och konsten

Nu när våren börjar komma så smått kanske vi inte vill gå in på museum utan istället vara utomhus och njuta av solsken och lite varmare vindar (eller åtminstone inte isande, längre). Och det går faktiskt utmärkt att kombinera med att titta på konst.

Över hela Sverige finns det mängder med offentlig konst, så leta upp det som finns närmast dig. Oftast har kommunerna information om vilken offentlig konst som finns i området på sina websajter. Läs gärna på lite i förväg om konstnärerna och verken om du hittar något, så kommer du få ut ännu mer av din konstpromenad.

För att kolla om du gillar konceptet och om det passar dig och din familj börjar du såklart med en runda i närheten av där du bor.

Packa matsäck

Alla vet att de bästa promenaderna är de som innehåller fika! Så packa ner din favoritfika och gör din konstpromenad ännu bättre. Det kan vara en termos med kaffe eller choklad, och köpta kakor, eller så bakar du något gott själv som du kan ta med. Det viktiga är att det finns en paus inplanerad. En fikapaus är också ett bra sätt att höja humöret på yngre promenad-deltagare. Ibland fungerar det även som morot för att komma ut eller vidare.

När du packar fikakorgen får du inte glömma sittunderlagen. Det är fortfarande inte jättevarmt, och ingen fika blir lyckad om man fryser under tiden. Har du mindre barn med dig kan det vara smart att packa ner något slags energipåfyllning i litet format, till exempel russin. Det kan hjälpa dig att slippa bära gråtande barn den sista biten av rundan.

Föreviga din konstpromenad

Självklart ska du se till att ha med dig din kamera på din konstpromenad. Promenader utomhus i allmänhet kan erbjuda många roliga möjligheter till familjeporträtt eller actionbilder.

Om du gillar konceptet och ger dig ut på fler konstpromenader framöver kan det vara roligt att göra ett album med information om vilken runda du gick, vilka konstverk du såg och så såklart några bilder från promenaden. Det blir ett roligt minne att ha, och bra påminnelse om att det finns gott om konst i vardagen, bara man öppnar ögonen för den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *