Gå på gallerirunda i Stockholm

Inled 20-talet på bästa sätt med en gallerirunda i Stockholm! Visst, vi vet att det finns mängder med gallerier på andra ställen i Sverige också, men i Stockholm är det mer koncentrerat och därmed lättare att besöka flera på kortare tid.

Om du inte redan bor där, boka ett hotell i Stockholm city och ta tåget eller bilen till huvudstaden och spendera en långhelg där. Eftersom inte alla gallerier har öppet på söndagar är det smart att börja gallerirundan redan på fredagen. Här nedanför kommer några tips på gallerier som är värda ett besök. De flesta gallerier har konst på lager, eller kan ordna visningar av existerande verk från de konstnärer de representerar och du får givetvis lov att köpa verk av dem. Har du något speciellt du letar efter är det smart att ringa galleriet i förväg för att vara säker på att du kan få se det du önskar.

Galleri Magnus Karlsson

Galleri Magnus Karlsson öppnades 1990 i Västerås. Efter att under sju år ha byggt upp ett brett anseende inom samtida konst flyttades galleriet 1997 till Stockholm. Sedan dess har man fortsatt att satsa på svensk samtida konst, gärna från nya talanger samtidigt som man värnar om de konstnärer man redan representerar.

Under januari och början av februari visas utställningen Fever av Petra Lindholm.

Galleri Magnus Karlsson representerar kända svenska konstnärer som Helene Billgren, Mamma Andersson, Jens Fänge, Sara-Vide Ericson och Jockum Nordström.

Galerie Forsblom

Galerie Forsblom öppnades 1977, och har utställningslokaler i både Stockholm och Helsingfors. Galleriet har ett internationellt fokus på samtida, intressant konst. Här visas ofta nya, kommande stjärnskott upp, så det är ett bra galleri att hålla ett öga på om du vill veta vad som är på gång.

Bland konstnärerna som representeras av Galerie Forsblom finns Ernst Billgren, Stig Baumgartner, Linn Fernström och Jenni Hiltunen.

Andréhn-Schiptjenko

1991 öppnade Andréhn-Schiptjenko i Stockholm, och sedan dess har det varit en samlingsplats för internationell konst, med både måleri, skulptur, video och installationer, samt platsspecifika verk. Fokus för galleriet har varit att visa upp svenska konstnärers verk internationellt, men också att visa upp internationell konst i Sverige. För att stärka det internationella fokuset öppnade man 2017 ett showroom i Paris.

Under januari och februari visas en utställning av Martin Soto Climent på Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

Konstnärerna som representeras av Andréhn-Schiptjenko är bland andra Annika von Hausswolff, Cajs von Zeipel, Matts Leiderstam och Siri Derkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *