Konstgalleri i Stockholm

I Stockholm finns det inte bara ett konstgalleri, utan snarare så finns det en uppsjö av dem. Det betyder att det finns någonting som passar alla som är intresserade av konst. Oavsett om du vill se konst som liknar de vackra mönstren hos Marimekko eller konst som du faktiskt kan använda i hemmet på olika sätt finns det med stor sannolikhet i något av alla konstgallerier som finns i Stockholm.

Galleri Abante

Hos Galleri Abante kan du se olika konstnärer ställa ut sina konstverk. Exempelvis Johannes Nielsen som ställer ut sina skulpturer där människan står i centrum. Galleriet har funnits sedan 1999 och ligger på Hornsgatan. För dem är det viktigt att varje konstnär bidrar med “bredare och djupare versioner”.

Anna Bohman Gallery

På Karlavägen 15 B i Stockholm hitta du Anna Bohman Gallery. Även där ställer olika konstnärer ut sin konst och i skrivande stund har Donald Baechler en utställning med Recent Birds.

Wetterling Gallery

Går du förbi Kungsträdgården i Stockholm kommer du säkerligen gå förbi Kungsträdgården 3 där Wetterling Gallery ligger. Galleriet står för jämställdhet och relevans i nuet och visar både etablerade och nya konstnärers verk.

Galleri Glas

Vill du uppleva konst som du skulle kunna ha i hemmet – till exempel i köket bredvid din vackra vattenkokare – ska du gå till Galleri Glas. Precis som namnet utlovar ställer de ut olika konstverk av glas från både svenska och internationella konstnärer. Galleriet grundades 2017 och vill ge nytt liv till Sveriges starka kulturarv att blåsa glas och göra det till konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *