VAD BEHÖVS I ETT GALLERI?

Har du planerat att öppna ett galleri eller planerar en utställning och inte riktigt vet vad du behöver köpa in? Då är denna artikel perfekt för dig. Vi listar de allra nödvändigaste sakerna och guidar dig även igenom hur du bör planera de olika rummen i galleriet, för att de ska vara praktiska att använda och kunna utnyttjas optimalt.

Planera rummen

Gallerier är vanligtvis ganska minimalt inrett, för att ingenting ska ta ögonen ifrån de konstverk och skulpturer som är i rummet. För att du ska få en enhetlig och enkelt inredd lokal är det därför viktigt att du planerar rummen och vad du bör inkludera. En enkel soffgrupp är till exempel ett fint inslag och bra inköp om du har lite större lokaler. Är rummen mindre kan du istället köpa bänkar, som du kan placera ut i de olika rummen. Ha dock i åtanke att ingenting ska placeras nära konstverken, då det kan finnas risk för att de vidrörs och förstörs.

Ha ljusa väggar och neutrala färger

För att konstverken ska bli det allra mest iögonfallande i rummet, så måste du ha väggarna och nyanserna i rummen i åtanke. Måla väggarna i ljusa nyanser, gärna vitt och säkerställ att du enkelt kan hänga upp konstverk, utan att väggen går sönder.

Glöm heller inte bort att ge lite kärlek till ditt kontor och säkerställ att det finns möjlighet att laga eller iallafall äta mat där. Investera i en kraftfull mikrovågsugn som gör att du iallafall kan ta med dina matlådor till jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *