MÅLTIDEN – KONST FÖR ALLA SINNEN

De flesta av oss konstintresserade har också ett estetiskt öga. Annars skulle vi ju inte uppskatta konst så mycket, eller hur? Ett sätt som du kan utnyttja din känsla för estetik är vid dagens måltider. Det sägs ju att vi äter lika mycket med ögonen som med smaken, och för den som uppskattar konst är det nästan en underdrift.

Presentationen av maten är minst lika viktig som hur den smakar. Med det i åtanke är det väl värt att lägga ner lite extra tid på dukning och uppläggning. Med ditt vackraste porslin, ett par tända ljus och med omsorgsfullt skuret ägg och ringlad kaviar kan vilken äggmacka som helst bli en frukost för gourmeter.

Använd dig av kockarnas bästa knep

Alla som vill laga riktigt god mat är snabba att ta till sig kockarnas bästa knep. Men de riktigt duktiga kockarna är ju inte bara fantastiska mat-kreatörer, utan även esteter av rang. Deras uppläggningar är en viktig del av deras rätter, och den finns ofta med i tankarna redan när de tänker ut sina rätter.

Köp en sous vide online så vinner du ett dubbelt kockknep. Inte bara är sous vide smart för att få perfekt tillagade råvaror, det är också ett strålande sätt att kunna skapa snygga uppläggningar. När råvaran har uppnått den perfekta temperaturen är det bara för dig att skapa en vacker brynt yta. Du slipper den råa kärnan med den nästan brända ytan och får istället perfekt temperatur inifrån och ut samtidigt med en inbjudande brynt yta.

Vid uppläggning av rätter är det främst två saker som är viktiga att tänka på. Det första är att inte lägga upp för mycket mat på tallriken. För stora portioner gör att det blir svårt att överblicka de olika komponenterna i rätten, och ger ett överbelamrat intryck. Låt istället de som vill få påfyllning av mat.

Det andra är att inte vara rädd för att bygga uppläggningen på höjden. Att placera de olika komponenterna i olika lager eller på varandra gör att tallriken ser mer inbjudande och spännande ut, för att inte tala om att det ser väldigt mycket proffsigare ut än en platt tallrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *