Så gör man fina kollage – inte digitalt!

När man sa “kollage” för några år sedan var det ingen som undrade om man menade kollage som man gör på mobilen, eller kollage som man gör på datorn. Nej, kollage som man gör med händerna och med papper, klister, tidningsurklipp och alla möjliga tillbehör! Det är jättekul att göra “analoga” kollage och det häftiga är att man verkligen kan fästa vad som helst på ett kollage.

Om ni har en hög tidskrifter där hemma som bara tar upp en massa plats så är de säkert fulla av fina bilder som skulle se jättebra ut i ett kollage. Fram med saxen och hugg in bara. Hemmet är fullt av sådant man kan använda i ett kollage och det är upp till dig att avgöra vad som ska få vara med i ditt konstverk. Har du en hårträns som du inte använder längre? Ja, kanske inte det första valet för de flesta, men det är ändå du som bestämmer. Fotografier är perfekta till kollage och då blir de väldigt personliga.

Något av det viktigaste är att man har en bra grund för sitt kollage. Köp gärna en ganska tjock bakgrund i papp, kartong eller annat stabilt material, för det ska kunna hantera mycket klister, tejp, kanske även sytråd om du vill använda det som en del av ditt kollage. När man har en tjock bakgrund så viker den sig inte när det kommer i kontakt med för mycket lim och det blir enklare att rama in sedan om du vill hänga upp det på väggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *