SKAPA EN TAVELVÄGG

Det kan ofta kännas svårt att både hitta konst att hänga upp på väggarna, och att få till själva hängningen. Ett sätt att komma undan hängningsförlamningen är att göra en tavelvägg. Då blir det lite mindre fokus på den enskilda tavlan eller bilden, och hela kompositionen hjälper till att ge ett trevligt blickfång i rummet. Ett sätt att skaffa sig bilder till sin tavelvägg är att köpa posters online.

Enhetligt eller spretigt?

När man jobbar med tavelväggar är det bra att bestämma sig för om man vill ha ett enhetligt intryck, eller om det ska få vara spretigt, och därigenom få sitt uttryck.

Det finns flera olika sätt att skapa ett enhetligt och lite lugnare intryck, även om man jobbar med flera bilder och tavlor. Ett sätt är att låta ett färgtema gå igen i bilderna, exempelvis genom att samla flera svart-vita bilder på samma vägg. Om du inte vill ha det riktigt så monokromatiskt så kan du låta bilderna behålla sina färger och uttryck, men se till att alla ramarna har samma serie.

Att låta alla bilder har exakt samma ramar och därmed format är ytterligare ett sätt att skapa ett slags harmoni, även om bilderna i sig är inbördes väldigt olika.

Den lilla tavelväggen

En tavelvägg behöver inte alls vara stor och ha enorma mängder med bilder. Ibland räcker det gott med att ha tre till fem bilder samlade i en grupp.

Den lilla tavelväggen är praktisk eftersom den inte kräver så stor plats, och därmed kan skapa ett blickfång även på platser där man vanligtvis inte skulle tänka på att hänga konst.

Golv till tak

Om man har plats så är det otroligt häftigt att skapa en tavelvägg som går från golv till tak, över en hel vägg. Om man bestämmer sig för den här typen av tavelvägg så går det verkligen att göra nästan vad som helst, och ha det hur spretigt som helst. Väggen ger det hela en inramning oavsett vad som visas. Kanske blandar man stora bilder med vykortsstorlek, och några av mellanstorlek. Gamla ramar, nya ramar, olika färger och former.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *