SKAPA DIN EGEN KONST

Om du vill ha alldeles unik konst på dina väggar, men inte har råd att köpa dyra originalverk, behöver du inte förtvivla för det. Det finns nämligen ett sätt att komma runt det här och lösa problemet. Skapa din egen konst!

Det finns en mängd olika tekniker du kan använda dig för att skapa en tavla. En del är uppenbara, och en del är lite mer oväntade. Vissa använde du kanske senast på förskolan, men det fungerar ju att pyssla och skapa även som vuxen.

Måla

Skaffa dig akvarell- eller oljefärger och måla en tavla. Det ger dig en unik väggprydnad som du dessutom kan känna dig stolt över varje gång du ser. Men jag kan inte rita eller måla, kanske du tänker. Inte heller det är något som behöver stoppa dig.

Om du inte vill måla, så kan du fotografera något. Bilder tagna med makroobjektiv, det vill säga extrema närbilder, blir ofta väldigt konstnärliga och ger ett bra blickfång på väggen. Ett annat ofta använt knep är att utnyttja svart-vitt för att få en mer konstnärlig känsla i bilderna.

Idag finns det även appar som du kan använda dig av för att “framkalla” och trycka mobilbilder. En tavelvägg med bilder fångade i stunden med din mobil är ett personligt sätt att pryda en vägg.

Black-out poems

Om du är lite pysslig lagd och tycker om ord är det roligt att göra så kallade black-out poems. Det är enkelt – du tar en sida ur en bok, väljer ut vilka ord du vill ha i din dikt, och stryker över resten av orden med svart spritpenna.

Det här går att göra med både engelska och svenska böcker. Om du inte vill använda böcker du har i bokhyllan så går det bra att leta efter lämpliga böcker på loppisar eller second hand.

Collage

Om du inte tycker att ord är så konstnärligt så finns det ett gammalt dagispyssel som fungerar även när man är vuxen, nämligen collage. Bläddra i nya eller gamla tidningar, och klipp ut en bild eller ett citat. Sedan lägger du ut bilderna och citaten på ett papper, och komponerar din alldeles egen, och unika tavla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *