HUR SKAPAR MAN ETT HEM FYLLT AV KONST?

Visst är vi många som läser eller bläddrar i inredningsmagasin varje månad? Varje hem som iallafall vi fäster oss lite extra vid har en massa inspirerande och vacker konst på väggarna. Är du likadan? Kanske har du funderat på hur man börjar för att skaffa sig ett hem fyllt av konst? Här ger vi våra bästa tips.

Först och främst – det kommer antagligen ta tid. Tar det inte tid så kommer det kosta betydligt mer pengar. Men har du mer pengar än tid så kan du vända dig till en gallerist och be om hjälp att skaffa konst. Då kommer ni överens om en summa pengar, och så agerar galleristen “personal shopper”, fast för konst.

Hitta din egen stil

Det första du ska göra om du letar kostn till ditt hem är att komma på vad du gillar. Det här är kanske den roligaste biten. Gå på gallerier, museer, utställningar, vernissage och kolla online. Genom att titta på mycket konst kommer du nämligen upptäcka vilken typ av verk du dras till, och vilka som lämnar dig helt oberörd.

En smart pryl att skaffa för att ta sig runt mellan de olika utställningarna är en vikbar elsparkscykel. Miljövänligt och behändigt, och du slipper leta parkeringsplatser.

Skapa en budget för konst

Nästa steg är kanske inte så roligt, men ändå viktigt. Du får skapa en budget med de medel du har. Se över ditt nöjeskonto, och fundera på om du istället vill prioritera konstinköp. För 10 000 får du ett eller två bra verk, och kan du lägga 25 000 har du väldigt mycket att välja på.

Det finns flera appar som hjälper dig att spara pengar. Ofta blir våra småinköp, som en latte eller ett paket cigaretter ett par gånger i veckan, ganska mycket pengar på en månad. Om du både lyckas undvika småinköpen och spara andra pengar kommer du snart ha en grundplåt till konstinköp.

Prata med gallerister

25 000 kanske verkar som en stor summa, men för verk av kända konstnärer förslår det inte långt, tyvärr. Det bästa du kan göra är att försöka hitta det nästa stora namnet bland konstnärer som ännu inte har slagit igenom.

Om du inte är väldigt insatt i konstscenen är det smart att börja prata med galleristerna. De har ofta bra koll på vad som händer och vilka som är på gång. Har du konstnärer du gillar redan kan du nämna det, så får du tips i samma riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *