KONST OCH KONSTHANTVERK I ÅRE

Konst och konsthantverk är kanske inte det första du tänker på när du hör Åre. Men faktum är att det finns en levande scen för konst och konsthantverk i Åre.

Så ta en tur till Åre, boka ett hotellrum och njut av härlig och inspirerande konst. Välj en utmärkt restaurang i Åre, ät en bit mat och sätt sedan igång. Kanske ska du rent av börja på Hotell Copperhill, som är en stor konstutställning, fast i hotellformat. Fråga efter en guide i receptionen, och strosa sedan runt och upptäck storslagna bilder i en vacker miljö.

För att hitta alla övriga godbitar inom konst och hantverk i Åre rekommenderar vi att du rekognoserar i förväg och då kan det vara lämpligt att ha tillgång till Facebook. Många av konstnärerna har sidor där, istället för egna hemsidor.

Anna Cronheden

Anna Cronheden är konstnären som dessutom driver ett galleri. Hon är en mångsysslare som arbetar i olja, akryl, collage och textiltryck.

Sin utbildning inom levande verkstad fick hon på Långbro Folkhögskola i Stockholm. Därefter har hon gått kurser i textiltryck, kroki, keramik och näverslöjd bland annat. Utöver det har hon utbildat sig på Östersunds Konstskola under ett par år.

Åre Glashytta

Åre Glashytta tillverkar både bruksglas och konstglas. Glashyttan öppnades 2005 och drivs av Annika Weile sedan 2015.

Glashyttan är öppen året runt och man välkomnar besökare. Glasblåsning är ett snabbt hantverk, och det gör att det är lätt att förstå vad det är som händer i de olika stegen. Som åskådare kan du se och följa arbetet på nära håll.

Åre Glashytta tillverkar flera serier dricksglas, där varje glas är munblåst. Snapsglasserien Tine består av 18 olika individer, med olika namn. Samla dem alla, eller välj ut några favoriter.

Serien Olympia innehåller glas, kannor och skålar, alla i klarglas med en färgad kant längst upp. Blanda som du vill mellan de 19 färgerna, eller välj en som du håller dig till.

Konsthuset i Åre

Konsthuset i Åre är ett galler med fokus på lokal konst. Här hittar du skidåkare, både riktiga och på bild, liksom Åreskutan, fast bara på bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *