PRYD VÄGGARNA PÅ KONTORET

Vad du väljer att pryda väggarna på ditt kontor med är viktigare än du kanske tror. Du tillbringar en stor del av din vakna tid på kontoret, och därför är det viktigt att du trivs och att omgivningen inspirerar dig.

Inspirerande citat var väldigt populärt ett tag, men de verkar ha gjort sitt och är inte alls lika i ropet längre. Många har också gått ifrån massproducerade, slätstrukna bilder som kan köpas i storpack. Istället satsar man på till exempel prints i mindre upplagor, och har en tanke bakom vad som köps in och sätts upp.

Om du har ett eget rum på kontoret är du ännu mer fri att välja själv, och då kan du verkligen gå loss. Välj bilder som inspirerar dig, och som gör dig glad. Det är inte alltid man är superpepp på att komma till jobbet en tidig morgon i februari, men att då mötas av tavlor som muntrar upp dig och får dig på bättre humör är definitivt en boost för humöret.

Synliggör affären och kunderna

Många företag tar fram posters med visioner eller med företagets tagline, och de brukar alltid få pryda kontorsväggar. Men de säger inte så mycket om kunderna, som ju faktiskt är de som är själva anledningen till att företaget finns och går med vinst (förhoppningsvis).

Ett lätt sätt att flytta fokus till kunderna är att skaffa posters med världskarta som motiv. Låt sedan kartnålar märka ut vilka länder som ni gör affärer med. Det här kan utökas med färgkodning på kartnålarna, för att visa var det går bra respektive var ytterligare fokus behövs.

Konstklubb

En del företag har en konstklubb. Medlemsavgiften används för att köpa in konst, originalverk som får hänga på kontoret under en del av året. Vid en given tidpunkt har sedan konstklubben ett lotteri bland medlemmarna där de inköpta verken är vinsterna.

Många konstklubbar blandar lokala konstnärer med utomsocknes, och med tillräckligt många medlemmar finns det möjlighet att köpa in lite dyrare verk.

En konstklubb är ett roligt sätt att både öka konstintresset och vi-känslan hos de anställda, samtidigt som den kan lyfta fram lokala konstnärer för en större publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *