KONTORSKONST I UTSTÄLLNINGSFORM

Alla arbetsplatser med självaktning, från stora företagskontor till lite mindre kontorshotell, brukar ha någon form av glöggmingel såhär års. Att samlas alla kolleger och drick lite glögg, äta lite pepparkakor och bara ha det trevligt tillsammans är en fin tradition och ger en julig, avslappnad stämning.

Och varför inte göra glöggminglet ännu trevligare genom att samtidigt ha en unik konstutställning i lokalerna? Kontakta ett lokalt galleri och prata med galleristen om att skapa ett samarbete som kan vara fruktsamt för er båda. Många gallerister är intresserade av den här typen av uppdrag, så du behöver inte alls känna dig obekväm för att du frågar.

Konstutställning för en kväll

I samband med ett glöggmingel, eller en after work vid andra tider på året, kan det vara roligt att ha tavlor i lokalen. Galleristen samarbetar troligen med flera konstnärer som har lite olika inriktningar på sitt skapande, och han eller hon kan rekommendera teman, bilder och tavlor, samt leda hängningen av dem för att de ska få bästa möjliga placering.

Genom den här typen av pop-up-utställningar kan du exponera dina kolleger, och dig själv såklart, för många typer av konst som de och du kanske inte skulle sett annars. Galleristen å sin sida får exponering av sina konstnärer, och vem vet, det kanske klickar mellan verk och betraktare och vips är en konstsamling född.

Konstutställningar under längre tid

Om du är konstintresserad och vill ha en utställning under längre tid är det förstås också ett alternativ. Även i det fallet hör du av dig till en lokal gallerist och startar ett samarbete. De flesta gallerister är intresserade av att ställa ut verk i lokaler där det finns en publik som de annars inte skulle nå.

Med ett nära samarbete med en gallerist kan det till och med vara så att all kontorskonst där du arbetar är av utställningstyp. Galleristen byter ut den med jämna mellanrum, och är det något verk som faller någon på läppen är de till salu. Det här är ett win-win-arrangemang, eftersom du får ett kontor som är unikt dekorerat, och galleristen får en större publik för de verk han eller hon ansvarar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *