LÅT 2020 BLI ÅRET DÅ DU INVESTERAR I KONST

Om du är lika intresserad av konst som vi, men ännu inte äger något originalverk så tycker vi att du ska ta tillfället i akt under 2020! Prints i all ära, de är väldigt prisvärda och gör att du kan fylla ditt hem med vacker konst utan att lägga hela din inkomst på det, men det är ändå något visst med att äga originalverk.

Och förutom att det är roligt att äga original är det dessutom roligt att leta upp dem. För självklart ska du inte köpa första bästa originalverk, utan leta upp ett verk som du verkligen känner att du skulle vilja äga. Själva letandet är ju ett nöje i sig själv, och det kommer ge dig många roliga upplevelser.

Var hittar jag originalverk?

Originalverk kan du hitta lite var som helst. Men det enklaste är att besöka gallerier. Satsa på att besöka vernissage i ditt närområde. Piffa till dig lite med snyggt tejp löshår, klänning och make-up och gå till galleriet, drick lite vin och prata med konstnären och galleristen. Genom att börja gå på vernissage och prata med gallerister kommer du få tips om fler utställningar och konstnärer, och snart kommer du ha en bättre överblick över utbudet av konst och konstnärer.

Du kan förstås också leta online efter konst och originalverk, till exempel på Etsy. Där kommer du inte främst hitta de stora, redan kända namnen, utan snarare nykomlingar. Men det är inget som säger att du inte skulle uppskatta verk av okända konstnärer. För konst handlar ju inte om vem konstnären är, utan vad du som betraktare tycker.

Måste det vara jättedyrt med originalverk?

Nej, det måste inte vara jättedyrt att köpa konst, eller ens originalverk. Dock får du räkna med att lägga betydligt mer pengar än för prints om du vill ha ett originalverk.

Om du är lite osäker på vad du ska köpa är det en god idé att prata med gallerister. Eftersom de jobbar med konst dagligen har de koll på vad som finns och i vilka prisklasser de befinner sig. Om du har bestämt dig för vilken budget du rör dig inom så kan en gallerist med största säkerhet att hjälpa dig att hitta verk som passar dig.

Om det känns jobbigt med en större investering finns det inget som säger att du inte kan köpa flera mindre verk. Kanske vill du byta ut ditt månadssparande mot konstinköp, och alltså lägga en viss summa i månaden på konstinköp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *