MÅLA DINA EGNA ABSTRAKTA TAVLOR HEMMA

Vad behöver man egentligen för att måla abstrakt konst? Det ser ofta ut som att vem som helst kan göra det, men stämmer det verkligen? Måste man inte vara född konstnär med speciella talanger för att kunna måla abstrakta tavlor till sitt eget hem? Absolut inte. Vi kan alla uttrycka oss konstnärligt och ha kul med måleri, keramik och andra roliga konstformer på hemmaplan utan att känna att man måste vara en Picasso.

Det enda som står mellan dig och din första abstrakta tavla är din rädsla för att det ska gå snett och din rädsla för vad folk ska tycka. Men konst behöver verkligen inte vara så pretentiöst och egocentrerat. Det handlar inte om att hävda sig på något vis eller att bevisa någonting – varken för sig själv eller någon annan. Det handlar om att ha kul, att uttrycka sig fritt och att släppa lös barnet inom sig!

Gör en Google-sökning på Miró eller Pollock eller Rothko så ser du ganska snabbt att abstrakt konst kan vara minimal, lekfull, uttrycksfull eller intensiv. Det bestämmer målaren själv. Och det är exakt det som är så spännande med abstrakt konst! Om det känns svårt att komma igång kan man alltid kopiera en tavla av sin favoritkonstnär eller göra något liknande och låta sig inspireras fritt. Nu när sommaren kommer kan du måla ute i trädgården för att ha lite mer svängrum. På Garden Store säljer de billiga utemöbler online för er som vill piffa upp trädgården lite inför sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *