MENINGEN MED KONST

Vad är egentligen meningen med konst? Förmodligen kan svaret på denna fråga variera beroende på vem du frågar. Men om du frågar oss så är meningen med konst att det ska uttrycka och framkalla känslor. Vi brukar säga att den bästa konsten är den som kommer inifrån, och alltså inte den som finns på det mest exklusiva museet eller den som är skapad av den mest kända konstnären.

Det bästa med konst är att den kan uttrycka sig i olika former. Bara för att du en dag vill måla en tavla, dreja en kruka eller skapa en affisch behöver du inte göra det nästa dag. Nästa dag kanske du vill dekorera din bordsgrill så att den passar med din inredning, eller plantera om i trädgården – även det kan ses som en typ av konst. Och det är det som är det fina med konst, att det kan innebära så många olika saker och att den kan förändras från dag till dag.

Människan är en kreativ varelse

Människor har alltid skapat konst på ett eller annat sätt. Vad som är konst och inte är inte svart eller vitt. Du kan skapa konst utan att du vet om det egentligen. När du skriver ett brev, lagar mat eller vattnar dina blommor. Det som spelar roll är vad du får ut av konsten – inte vad du gör.

Picasso sa en gång för längesen att meningen med konst var att distrahera sig från vardagen och verkligheten. Vi håller med om det eftersom konst ger utlopp för dig att tänka på något annat och få utlopp för känslor, idéer och brus. När man är mitt inne i konstvärlden får man en behövlig paus från verkligheten, och det är något som alla kan behöva ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *