VACKRA GALLERIER I SVERIGE

Sverige har en väldigt gedigen och fängslande konsthistoria, som än idag frodas och ständigt fylls på. Detta beror framförallt på att Sverige har många nya talanger, konstskolor och vackra gallerier som man kan besöka.

 

Helhetskänslan är viktig när man besöker ett galleri och det ska gärna ligga i ett område där man kan kombinera konstbesöket med en restaurangvistelse med mat direkt från en gasolgrill. I Sverige är det framförallt ett handfull av gallerier som är mer populära och uppskattade. Vi listar några gallerier eller områden som du måste besöka under din nästa vistelse i huvudstaden.

Stockholms galleriområde

För dig som letar efter ett mer gediget och varierande galleribesök i Stockholm, måste ta sig till stadens galleriområde. Detta område ligger beläget runt Hudiksvallsgatan i Vasastan. Här hittar du sju av Stockholms allra mest besökta gallerier och kommer definitivt att hitta en ny konstnär och utställning som faller dig i smaken. Detta område har även skapat sin egen Facebooksida, där de listar kommande vernissager och event som händer i området.

CFHill – Nyöppnat galleri

Trots att galleri CFHill är en av de nyare gallerierna som har öppnat upp i Stockholm, räknas de trots allt som en av de vackraste. Detta galleri på 800 kvadratmeter, ligger vid Kungsträdgården och är fint inredd med nya utställningar som ständigt pågår. Perfekt för dig som vill upptäcka ny och modern konst, i ett antikt hus från 1600-talet.

Utöver dessa två har du såklart också pop-up gallerier och andra större gallerier som också är värt att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *