OLIKA SORTERS GALLERIER OCH UTVECKLANDE INFORMATION

Observera att termen “galleri” ej bör förväxlas med snarlika ordet “galleria”. En galleria eller ett affärskomplex är ett handelscentrum där alla möjliga sorters varor säljs. För att kort sammanfatta den förra artikeln så kan det nämnas att ett galleri är en lokal där konst förevisas, antigen tillfälligt eller mer långvarigt. Konst är allt som en människa kan skapa med sina egna händer.

Trendsättande gallerier

Stora, trendiga gallerier i storstäder med ett stort antal anställda. De anställda kan vara antingen inhyrda eller permanent jobbande beroende på vad för typ av galleri vi berör. Ibland kan man tänka sig att modeller är inhyrda för att göra mer konsten attraktiv. När vi ser någon vi gillar vidgas våra pupiller och synintrycken blir därmed mer intensiva och påtagliga. Det kan alltså vara ett bra knep för att verkligen få folk att förtjusas eller förfäras över konsten som förevisas. Samma knep används ofta av restauranger av det finare slaget, där vackra människor placeras vid fönstren närmast gatan. Detta eftersom att de kommer att utgöra första intrycket för de hungriga gäster som står utanför restaurangen och står i valet och kvalet mellan att äta just där eller gå vidare till ett mer lämpligt matställe.

Vad är då en storstad? En storstad är en stad där många människor samsas om samma utrymmen och därmed om uppmärksamhet. Hyrorna för gallerier i storstäder kan oftast vara höga och det kan leda till höga inträdesavgifter för besökande. Den dyrbara konsten återfinns ofta i metropolerna eftersom att dessa gallerier har landets största budget och flest besökare.

Små ideella gallerier

Vi har sparat det mest unika till sist. Nämligen konstnärsdrivna gallerier som har låg budget. Här kan så kallad performancekonst uppvisas. Det innebär att konsten skapas samtidigt som den visas. Det kan handla om en målning av en tavla eller att dreja krukor inför publik.

Med det nämnt så hoppas vi att du som läsare fått en större inblick i konst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *