Sveriges bästa konstgallerier

Om man har ett öga för konst så kommer man säkerligen också att uppskatta att besöka ett konstgalleri. Det är en väldigt gemytlig upplevelse där man kan betrakta konstverk i stillhet och även upptäcka nya konstnärer från världens alla hörn, kanske även någon ny lokal konstnär som du kan köpa ett konstverk av och stötta.

Men vilka är då Sveriges mest besökta och bästa konstgallerier? Detta ska vi kika lite närmare på här.

Bästa onlinebaserade galleri

Om man har begränsat med tid att ta sig till ett fysiskt galleri så kan man hitta massor av onlinebaserade gallerier som imponerer. Allra högst upp på listan hittar man konstgalleri.se som har ett väldigt stort utbud av konstverk och konstnärer som är både professionella eller hobbykonstnärer. Men fördelen med detta är att du får ett bredare urval av konstverk att bläddra dig igenom och du har även möjlighet att lära dig nya saker. Utöver denna hemsida finns det även mindre onlinebaserade val som du kan välja mellan.

Galleri Bergman – Stockholm

I Stockholm hittar du Galleri Bergman som räknas som en av Sveriges mest besökta. Här hittar du ett brett och varierat utbud av olika konstverk. Men galleriets popularitet har även gjort att ett galleri i Karlstad har startats. Så om du bor längre ifrån Stockholm så har du även möjlighet att betrakta bra konst i Karlstad.

Beroende på vilken typ av konst som du uppskattar så finns det såklart också massor av andra val. Viktigast är att du gör ett personligt val och det bästa galleriet för dig, behöver nödvändigtvis inte vara Sveriges mest besökta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *